humble

My photo
mohd zullasre amree bin mohd sab | friends call me asre , amree but not zul | currently studying in an awesome boarding school , Sekolah Tuanku Abdul Rahman | no love before i get the SPM result | love to smile :)

Saturday, December 31, 2011

awesome twenty-eleven

Memang betul cakap orang , form four mesti 'honeymoon year' . Bahagia sungguh ! Tiada pressure macam form three dulu . Tapi study still tak boleh main-main . Okay , entri kali ni aku nak post pasal apa yang best dalam 'dua kosong satu satu' . Enjoy read it yaww !!


BEDMATE :)


Yang peluk aku tu la bedmate aku. Syafiq Iqmal. Setiap malam dia akan bersabar dengan aku sebab aku ni ganas sikit. Ada sekali dia cakap dia tolak aku kuat-kuat sebab berat sangat. hehe. sorry bro. Anyway , next year kita tidur sama lagi. Dia Housecapt and aku duduk dalam cube dia jugak. Haha ! harap maaf bro :)


Deskmates




Atas Uthman , bawah Ariff . Dua-dua aku kutuk 'gelap' . 

Os : Pandai. Bila dah tau kelas sama , aku terus jumpa dia and cakap nak duduk sekali. Sekali kitorang masuk lewat. yang ada depan je. Arip sorang. Okay, depan pun depan laa... Tapi next year dah tak sama kelas. Anyway , aku dah janji dekat Os yang aku nak belajar betul-betul and mid-year nanti aku masuk balik 5R kalau ada rezeki . Amin :)

Arip : Selalu kutuk dia 'Ucup' and dia akan kutuk aku 'Ba**k' . Budak bola. Selalu main kejar-kejar dalam kelas. Next year dah tak sama kelas jugak. :(


Tiga Sekawan


Amiro Ariz (gig) and Zahid NP
Diorang dua ni best friend aku sampai mati. Sumpah , kalau takde diorang aku bosan. Ade je kitorang buat 4R bising. Syok. Gig aku suka dia punya braces. Every month dia tukar kaler. Zahid pulak style dia unik sikit. Usha la baju melayu pic ni. Cikgu semua puji kot ! Kitorang punya bonding jadi kuat after join Usahawan Muda. Kitorang la orang yang paling semangat dalam Kiosk tu. And kitorang tiga ni fans MU !! Awesome !
Next year tiga-tiga dah tak sama kelas dah. Tapi bonding kena ada :)


Kawan Segemok !



Abaikan orang kiri. Tengok yang kanan je. Paan , start rapat dengan aku this year. Aku rasa sebab Hatyai. Kitorang asyik jalan dua je. Dia kuat makan. Sebab tu lagi gemok dari aku. Ketua Batch. Dah jadi prefect pun ... Conclusion , Kau lagi gemok , Paan. Sedar diri tu sikit :p


Panic ! 






Amsya , Haziq , Hakim , Luqman
Okay , dekat STAR aku rasa tak ramai minat GILA Panic! At The Disco . Aku dengan diorang je. So aku rasa diorang Ohseemmm. Sebab tu aku post pasal diorang . :)


Teammates




"It's not about a friendship , it's all about BONDING !" - Coach Nahar




Tiga Peminat Setia Penuh Dengan Senyuman :)


pic ni aku tengok gigi paling awesome !



pink . haha !

Okay , diorang ni la yang buat blog aku makin best. Bukan apa , mula Chai cakap ada 3 orang minat gila dengan blog aku. Okay , aku tak tau sapa. Tapi dah lama aku tau dahhh.. Seronok bila tengok ada orang minat blog nii.. Rasa lagi best aku nak buat post baru. Aku nak thanks gila-gila dekat korang bertiga , Yasmin , Aalia , Syerox :) 




:)



Okay , ni Amirah Farhana. Macam mana aku boleh kenal dia ? Bacala post ni . Sumpah lawak. Hmm , nak diringkaskan , kerana nametag tu la kitorang rapat. And yang aku tau dia ni Headgirl. Pelik , sebab dia cakap dia tak suka teddy bear , pink and bunga except TULIPS. Tu pun sebab baca aA+bB. Kalau dia tak baca mesti tak suka punya. Paksa aku baca aA+bB. Suka buat aku rasa serba salah. Lepas tu gelakkan aku. Selalu marah aku bila aku sebut 'abaikan or nothing'. hahahahahahahaha. Anyway , dia baru 16 semalam. Bersyukurla sebab still bernafas sampai sekarang. Dah la kot pasal budak ni .

Double Trouble !



Izyan , Nur Amira
Okay , nak tukaq pi loghat kedah pulak . Syok bila sembang dengan depa. Selalunya dekat Twitter laa. Sebab apa aku syok ? Sebab depa la antara ex-classmates aku yang aku rapat. Dengan depa sajala aku boleh nak melawak pun . Sporting gila. Hari tu ingat nak jumpak hangpa. Aku dari tusyen , and depa pi tengok wayang. Tapi apakandaya , takdak jodoh. Haha ! Tapi Amira dah jumpak orang lain kan Yan ? HAHAHAHAHAHA !!! Aku doakan hangpa bahagia norhhhh. :)

Best Holiday !



HATYAI
Sumpah , rugbytour ni holiday paling gilababi best. Free of charge . Makan sedap gila. Semua ditanggung beres. Aku ingat , mula-mula tukar 150 ringgit. Lepas tu dekat sana aku tukar 50 lagi . Tu pun tak cukup lagi. Aku pinjam lagi 50 dekat Cikgu Rahman . Pandai gila aku ayat di. Haha ! Sumpah terbaik



Jakarta-Bandung
Ni best jugak . Aku pergi sebagai Badar -,- . Tengok pic ni . Aku dekat tengah sibuk buat journal. Boleh pulak orang lain melompat bising dekat situ. Haha ! Satu lagi yang bestnya sebab dapat ramai kawan. Actually , Indonesian ni peramah gila. Dekat Jakarta kitorang pergi SMK Negeri 22 . Sumpah terbaik ! Orang semua duduk dalam dewan , tapi aku , Gig dengan Hakim keluar pergi toilet. Keluar je dari toilet , kena serbu dengan cewek-cewek. hahaha ! Peramah gila. Tu la first time aku tak kaku bila cakap dengan perempuan. Makan ? Makan dia sedap tapi sama setiap hari -,-


Royalist '12 Sayang <3




Pejam celik dah masuk tahun kelima aku dengan kawan-kawan  Royal Family ni. Next dah jadi Fivers. Super Senior. Pexma akan menerajui Rumah Biru dengan jayanya . Insya-Allah. Guys , belajar rajin-rajin.
Piala Agong kita yang punya ! :')

WE ARE THE KING OF THE KINGS !


penuh dengan senyuman  , 
Asre :) 

Friday, December 30, 2011

best seniors :)

Yes ! Without them , maybe aku tak jadi Amree yang macam hari ni. Ingat lagi time inpection 2008 masa form 1 , they punished me like hell . The toilet was dirty , and they asked us pumping in front of the f.cking smelly toilet. Katil mesti kemas selalu even tengah tido , 6.30 pagi taknak tengok sape pun dalam dorm , macam macam lagi la rules gila yang diorang buat. Tapi penghuni Rumah Biru Batch52 dah pegang title dorm paling kemas selama tiga tahun berturut-turut. Semuanya sebab Fivers 2008 yang mengajar kitorang apa itu disiplin. And post ni aku nak story pasal diorang. Cuma dua orang saja yang aku still contact. Yang lain entah kemana .

Akmal Hijaz a.k.a Caman


Bro Caman .
Housecaptain yang sangat berdedikasi .
Rasanya dia bergiat kuat dengan MPP dekat UiTM , wa... hebat.
Baik tapi aku takut sebab aku form1 , dia form5 time tu .
Mengajar aku erti disiplin :)


Nazmi Shaarani


okay , ni aku panggil Abang Nazmi .
Dia prefect dorm aku jugak .
Pandai sangat and pendiam .
Ruggers and sampai sekarang dia jadi idola aku dekat STAR
Sekarang study dekat Kanada. Usha pic dah tau dah. Style kan ?

Okaylah , dulu time form1 diorang lagi tinggi dari aku . tapi bila Old Boy Weekend diorang datang, dah sama tinggi daaa.. Apa apa pun , selamat maju jaya bros :)

penuh dengan senyuman ,
Asre

Kaulah yang terhebat . Tak tipu :)

Tuesday, December 20, 2011

Count on me

To Amirah Farhana , takamau sedih-sedih lagi ya. Even aku tak tau apa problem kau , aku rasa tak best la. :(
Nah aku dedicate lagu ni untuk kau. Enjoy it and please KEEP SMILING okay .




"If you ever find yourself lost in the dark and you can't see, I'll be the light to guide you"
-Bruno Mars-

Ikhlas , 
Asre
sorry , tadi aku penat sangatla. emosi terganggu :(

Monday, December 19, 2011

KEEP SMILING :)

Like i said , I love to smile.

smiling tulip :)


So , tak kira tension , sedih , or apa yang kurang best , teruskan untuk senyum :)

penuh dengan senyuman ,
Asre :)

Sunday, December 18, 2011

Again -,-

Oh yeah , sekali lagi aku tertido time tengah text , online . Bangun-bangun , kepala dekat atas lappy. Sakit tengkuk . Sungguh , aku tak tipu .Adeii ...

Saturday, December 17, 2011

sorry , i'm not ready yet .


Okay , aku tak mau jiwang-jiwang cuma aku tengah pertimbangkan apa yang Os cakap . 

 "we must prepare for love"

Apakah betul kata-kata Uthman Abdul  Ghani ini ? Nanti aku fikirkan sebab memey aku tak ready :)

penuh dengan senyuman ,
Asre :)

Friday, December 16, 2011

new :)

Okay , korang tak rasa blog ni comel ? haha , bagi seorang lelaki memiliki blog macam ni mesti pelik kan ? Semuanya lepas aku observe satu demi satu blog yang aku follow . Ada yang aku tertarik .Semua ni bukannya kreativiti aku sendiri . Just copy and paste . Yang profile dekat atas tu aku tengok dekat blog Yasmin Aisyah and aku terus tertarik dengan dia punya profile . Template blog ni pulak aku kagum bila tengok blog Sheda . Aku terus dapatkan link untuk cari template macam tu . Lepas tu kalau pasal pics , aku admire blog senior aku , Bro Nazmi . And bab bab ayat aku suka bila tengok blog Amir Syafiq , Uthman dengan Bro Caman . Haha ! Apa apa pun , blog aku ni comel sebab ada lebah cute tu dengan bunga yang aku anggap tulip . hehe. Jangan jealous okay . :)

penuh dengan senyuman ,
Asre :)

muslimah


Aku tak tau la , aku suka tengok perempuan pakai tudung labuh . Semuanya lepas aku tengok Oki Setiana Dewi . Cantik , tengok sekali dah cair . Time aku pergi Jakarta aku sempat kenal dengan sorang student .Nama dia Syafira . Serius dia lawa and muslimah . Muka macam Avri Lavigne sekali pandang . Hopefully nanti aku dapa awek or isteri yang muslimah . Amin *gatai .

Oki Setiana Dewi :)
Ni la Syafira :)

haha , cita-cita aku ni sungguh tinggi :)

penuh dengan senyuman , 
Asre :)

 


Thursday, December 15, 2011

random awesomeness : alahai dunia #2

Oh yeah ,
manusia sekarang pelik ,
kenapa ?

Semuanya hanya memandang pada kemewahan ,
rupa paras ,
warna kulit ,
saiz dan macam - macam lagi .

Ingat ,
tidak semestinya tidak kaya itu hina ,
tidak semestinya hodoh dan buruk itu tidak menjelekkan ,
tidak semestinya beza warna kulit itu pelik ,
dan tidak semestinya pendek , tinggi , gemuk dan kurus itu tiada nilainya .

Kerana ,
Semuanya tetap akan bertemu pada Yang Satu suatu hari nanti .

Inilah manusia ,
terlampau memilih, alahai dunia .

Creds to : Amir Syafiq

Ikhlas dari hati ke hati ,
Asre

Tuesday, December 13, 2011

she lied to me with style . #100th post

Oh yeah , ni 100th post dari aku. Tapi story yang tak best bagi aku. kelmarin aku merajuk satu malam. Pergi kelas Fizik dengan kepala yang pening. Mana taknya, aku kena tipu 3 kali dengan Amirah Farhana. Dia text aku and waktu tu aku dekat cc . Punyala sembang and aku percayala 100% apa yang dia cakap. Sekali dia reply macam ni , "Aku rase ade orang kena tipula". Waktu tu aku rasa sangat tertipu and terus merajuk (bukan selalu aku ni gedik). Aku reply, "jangan tegur aku sampai 11.45 ! " . oh yeah , 4 kali aku main game dengan Haris, semuanya aku kalah. Paperwork tak terbuat, semua sebab rajuk. Entah aku rasa sangatlah gedik insan bernama Mohd Zullasre Amree ni. Esoknya tengah tusyen dia text. Aku yang tengah boring tak tau apa yang masuk pun reply tapi kalu ni speaking sikit. "Do you want to lie to me with style again ?" . Aku dapat ayat to dari lagu Yuna 'Lie to Me With Style'. haha.. Dia reply kata okay, dah taknak tipu. hahahaha. Aku dah mula berhati-hati bila text dengan beliau. Anyway, thanks sebab selalu buat aku tersenyum and geli hati. Bye :)



penuh dengan senyuman ,
Asre :)

Saturday, December 10, 2011

post kosong

yeah, tadi aku ade borak dengan Qla . Dia cakap before ni ingat aku sombong, muka hot. Haha, mana ada la kak Qla ooii..Aku kalau orang tegur aku tegur la balik, tapi kalau tak tegur aku pun buat bodoh je la . So konlusinya, aku tak sehot Iqbal Zubir :)


p/s : proud tak dapat kawan macam aku Qla ? -.-

penuh dengan senyuman,
Asre :)

Thursday, December 8, 2011

Penakut.


Ya, aku memang penakut. Takut nak explain, takut dengan risiko. Aku taknak hati aku sedih and aku jadi penakut. Dayus. Sampai bila nak jadi macam ni ha ? Okay, aku akan jadi berani. Berani ambil risiko. Do or don't. No try.



penakut,
Asre

iqbal zubir :')

Bal,
Aku kesianla situasi kau sekarang ni. Takpe kawan, kita sabar ya. Ingat, jodoh tu rahsia Allah :)
Lain kali kacaula Shila Amzah. HAHAHA !! Okay, aku taktau nak cakap apa dah. Bye.




p/s : Awat hang tolak offer selection Malaysia tu ?

penuh dengan senyuman,
Asre :)

Thank you and sorry :)

hey TIGA peminat setia penuh dengan seynyuman. Aku nak wish terima kasih sebab korang sangatlah bagi semangat kat aku untuk buat segala macam dekat blog ni. And aku nak sorry sebab aku dah jarang nak update blog ni. Maybe aku tak larat la. Tusyen hari hari. Blog batch pun aku tak sentuh lagi. Adoi....Apa apa pun, aku suka note yang korang bagi tu. balik dari Hatyai je Anip bagi kat aku satu note dengan Fererro Roche. Terkejut jugak aku. haha ! Yang satu lagi tu sama jugak, balik dari indon aku dapat note happy holiday. haha... terima kasih :D. Insyaallah kalau aku rajin aku update la blog ni. Aku pun rasa macam nak berkubur je blog ni. Aku pun baca jugak blog korang. *peminat setia dalam diam :)




Anyway, doakan aku berjaya dalam hidup. Aku pun doakan korang jugak :)

penuh dengan senyuman uang besar , 
Asre :)

Wednesday, December 7, 2011

"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Thursday, December 1, 2011

kita bolot !

Okay , aku baru baca post Azam tadi , citer pasal Royal Family 2012 . Okay , aku sambung dengan nak tulis ape specialnya Royal Blue next year .

KEPIMPINAN


Prefect
Ammar Haziq        - TKU 1
Taquiddin (F4)      - TKU 2
Hadi                      - S/U
Pexma                   - Housecapt
Bainun (F4)           - Vice Capt
Asre
Azam
Nik
Anip
Hasif (F4)
Adnin (F4)

Briged Bestari
Bade       - Pres
Shawn     - Vice Pres
Chai        - S/U
Bay-D
Pekham

PSB
Fazrul      - Pres
Aiman      - Vice Pres
Zaki         - S/U
Delo

AJK Dorm
Penan (K)
Afiq
Bam
Fakh
Todx
Tos
Kitol

SPORTS


Rugby
Ammar (C)   - Flanker and No.8
Pexma          - Scrumhalf , Hooker , Fullback , Flanker
Chai             - Prop , Hooker
Bade            - Prop , Hooker
Asre             - Second row

Cricket
Zaki
Anip
Penan

* ada banyak lagi tapi aku tak larat :)

penuh dengan senyuman ,
Asre :)

Monday, November 28, 2011

komitmen:)

HAHA. SPM dulu baru aku couple okay. aku nak mama bangga dengan result aku baru la aku boleh bangga dengan awek aku ;)


Asre Amree
after SPM kita declare tau ;)
 ·  · Friday at 1:01am near Amsterdam, Netherlands

Thursday, November 24, 2011

Friday, November 4, 2011

selamat tinggal

okay, ni mungkin last post dari aku. aku nak stop blogging buat masa ni. sorry to my reader ya! to my blog punya peminat tu, thanks for the chocholate ya. Actually aku tak suka sangat ferrero roche tu, tapi orang bagi aku makan la. haha..Doakan kejayaan aku di dunia & di akhirat . Bye!




penuh dengan senyuman,
Asre :')

long time no see!

Hye, sorry aku sibuk before ni. La ni pun aku sibuk. bye... :)

Friday, September 16, 2011

heyy,, aku bukannya mecari publisiti murahan la..
cuma nak appreciate korang je :)

Saturday, September 3, 2011

eksiden!

OKEY,, HARI NI AKU NAK TULIS BESAR-BESAR PUNYA..

  SEMALAM AKU NAIK KETA SWIFT ABANG AKU BALIK KEDAH DARI KELANTAN,, KAMI KAT DEPAN AYAH EVEN MERCEDES AYAH TU LAGI LAJU, THEN MAMA CALL AKU CAKAP DIA NAMPAK KERETA UNCLE ZAINAL KAT TEPI JALAN ROSAK....SO KITORANG GO DULU LA..SAMPAI JE GERIK,,ABANG E NAK ISI MINYAK SO MASUKLAH KAMI KE PEKAN GERIK..
WAKTU NAK KELUAR PEKAN GERIK,JALAN LENGANG ABANG E PULAK NAK KATA LAJU TAKLA LAJU MANA..DALAM 80KM/H JA..UNFORTUNATELY, KITORANG TERLANGGAR SEEKOR ANJING HITAM BESAR YANG SEDANG BERLARI . ABANG E PUN PANIK THEN DIA TERUS STOP SWIFT DIA KAT TEPI JALAN..YA ALLAH!!ABANG E TERKEJUT SEBAB HABIS BAHAGIAN DEPAN KAT BAWAH KERETA DIA PECAH,,RADIATOR BOCOR..

SEPATUTNYA PUKUL 9 MALAM DAH BOLEH SAMPAI KEDAH TAPI TAK BOLEH MELAWAN TAKDIR,,KAMI SAMPAI RUMAH PUKUL 2 PAGI..ABANG AKU PULAK SAMPAI 6 PAGI SEBAB DIA NAIK TOWTRUCK YANG AGAK LEMBAP.SYUKUR ALHAMDULILLAH SEMUA ORANG SELAMAT :)

PENUH DENGAN SENYUMAN,
ASRE.

Friday, September 2, 2011

KEDAH CELUP!

Okey,,entri kali aku nak story pasal asal usul aku.

Firstly, my full name is Mohd Zullasre Amree bin Mohd Sab. Sebab apa aku bagi tajuk kali ni KEDAH CELUP???



Semuanya sebab aku memang dilahirkan di bumi padi tu,,tapi ayah aku oranga Jawa kat Batu Pahat,,mak aku pulak orang Kelantan, tapi aku still menetap kat Kedah. Kalau nak diikutkan, loghat kedah aku agak pekat,but lepas EMPAT tahun duduk kat Ipoh, aku makin terlupa nak cakap Kedah. Ini merupakan kacang lupakan kulit!! So, ada kawan aku cakap aku ni murtad Kedah.hahaha!! Apa apa pun, aku enjoy duduk kat Kedah even tak semaju KUALA LUMPUR :)

p/s : KEDAH PANTANG KALAH!

penuh dengan senyuman,
Asre

Wednesday, August 31, 2011

Monday, August 29, 2011

raya!

Esok bertolak Manjung, Perak..Then second day raya balik Kelanta.YEAY!! Lama betoi aku tak balik kelantan...After bukak sekolah gerak Hatyai pulak! :)


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR DAN BATIN :)




penuh dengan senyuman,
Asre.

like mine:)

blog ni title dia sama dengan blog aku tapi ni lagi nice! :)




p/s : sorry bro sebab tersama :p

Sunday, August 28, 2011

GOD'S SECRET

There's always someone who loves me even i don't know who she is. :)

Saturday, August 27, 2011

SELAMAT PAGI CINTA

Hello!

Sekarang ni aku dah ade hobi baru, usha movie kat youtube part by part.Tu pun sejak youtube kat sini laju.So hari ni aku nak share pasal satu movie ni.Agak lame dah.Taun 2008 punya filem. Filem tu nama dia 'Selamat Pagi Cinta'.Mula-mula aku malas nak usha.Pastu aku boring sangat so terpakse la usha.



:(

citer ni best sebab aku khusyuk sangat waktu usah ni

NO SHORTFORM PLEASE!

hello,,

untuk post ni aku nak citer pasal ketidaksukaan aku terhadap shortform . Asalnya aku guna je shortform ni,, tapi sejak aku text ngan CHAI (macam gay pulak),, aku gelakkan dia sebab dia tak gune langsung shortform..Aku tanye kenape die tulis full..dia  jawab stylo,,aku pun try la SMS, FB chat, YM dengan tulis full even perkataan itu ialan 'yang',, yang mana kebanyakan orang tulis 'yg' saja..So, sape yang text dengan aku jangan ingat aku ni skema bangsat pula ya! :p




p/s : sinkope masih boleh digunapakai :)

penuh dengan senyuman,
Asre.