humble

My photo
mohd zullasre amree bin mohd sab | friends call me asre , amree but not zul | currently studying in an awesome boarding school , Sekolah Tuanku Abdul Rahman | no love before i get the SPM result | love to smile :)

Thursday, December 16, 2010

babysitter

haha..Aku ingat lagi time aku kena jaga alesya seminggu.Macam2 karenah dia buat.ceritanya mula macam ni,waktu aku pegi rumah angah,ayah tetiba ajak alesya ikot balik rumah..dengan riang dan gembiranya dia nak ikot..haha..aku apalagi,tepuk dahi la..


Waktu pagi nak balik tu, Adani pulak cakap nak ikut..haha..sedih pulak aku usha dua beradik ni nak 'berpisah' seminggu.Sampai kat rumah,Alesya cakap kat aku,"Fuyyoo!Banyaknye komik cik Amree..."
haha..kat rumah memang penuh satu almari komik aku..aku cakap kat dia ameklah kalau nak baca..disebabkan kat rumah aku takde chanel kartun,dia kena tengok Ceria je la.Kalau dia bosan,dia ambik komik pastu masuk bilik aku.Aku kalau nak tengok tv aku akan bagi dia Pink MP3 Walkman.Dia selalu denga lagu Just The Way You Are..sampai sekarang dia cakap tu lagu Cik Amree.


Aku pulak selalu kacau dia..sampai satu hari tu dia buat note kat aku pastu selit bawah pintu bilik aku..note tu bunyi camni,"Saya tak nak kawan dengan Cik Ambri lagi sebab selalu main2kan saya"..aku gelak baca note tu..haha..bertuah punya anak sedare...keesokannya pulak, dia kejut aku pukul 8 pagi,pening kepala aku kejut awal2 ni..aku lpas subuh aku slalu tido blik.dia tetiba cakap kat aku sambil menangis,"Cik Amree,susu Alesya tumpah,nanti atok marah..".aku buat2 x layan..pastu dia pukul2 aku..haha..aku pun bngun la jemur selimut dia.haha..seminggu tu aku jarang nak online..haha tapi dia suruh aku download macam2 lagu..haha..
aku slalu usha sports so dia pon join la aku tengok bola,ragbi,pastu aku bukak mtv dia cakap semua tu lagu aku,tak best.haha..waktu malam pulak dia buat video call ngan angah sampai menangis,aku pulak tergelak..haha..whateverlah Alesya.dia tanya aku bila nak balik Shah Alam?Aku cakap lagi sebulan.Tambah marahla dia kat aku..haha..
video call yang sayu :p


Waktu otw nak balik Shah Alam,hanya Allah yg tahu perasaan Alesha tu.haha...aku balik rumah angah sebab nak pegi convo Abang E.Sampai je kat rumah angah,dia terus jerit "Aimy,Adani!Kakak dah balik!!"haha..
Maka tamatlah tugas aku sebagai BABBYSITTER....sayang Alesha..haha... :p


-pak cik ambri-

5 comments:

rawrha said...

haha , babysitter tak bergaji . okeyy , mula hari ni , panggil lagu Cik Amree . hahaha .

Tika said...

tahun depan jaga adani laks tau hahaha

asre amree said...

rauha..suke ati ko la nk pnggil ape pon..

angah..haha pastu jaga aimy plak :p

PahitManeh said...

wahh, babysitter yg bgos :)

asre amree said...

haha..thanks!