humble

My photo
mohd zullasre amree bin mohd sab | friends call me asre , amree but not zul | currently studying in an awesome boarding school , Sekolah Tuanku Abdul Rahman | no love before i get the SPM result | love to smile :)

Sunday, March 20, 2011

Sekolah Tuanku Abdul Rahman!


Ya!!Inilah sekolah yang aku sayang sangat!Di sinilah aku mulakan diri aku sebagai STARIAN.Oklah...tak tau nak tulis ape kat mukadimah ni.Just straight to the point,aku nak story pasal esok kena balik dah...Aku suka cuma,masuk sekolah nanti kena exam pulak adoi!haha...


Esok tiket aku pukul 12.30.Naik bas Cepat Expres.Fuiyyooo!!Dahla cepat!xpres pulak tu!!haha..aku akan naik bersama Akmal a.k.a Sik.Tiket dia x mahal sangat,RM17 jEWW..haha aku dah guna bahasa "EWWW".yuks!Oklah,just nak cakap tu saja..Doakan aku selamat sampai and selamat jawab exam.Dapat top 30 dalam batch pon aku dah bangga.haha..Amin..


Ni target aku untuk Ujian Selaras 1 ni;


BM         -   A+
PAI         -   A+
Maths      -   A+
BI            -   A
Chemist    -  A
Physics     -  A-/B+
Sej           -  A-
+maths     -  A-/B+
Bio           - (?)


Haha..kenapa bio (?)??Aku pun tak yakin sangat dengan bio ni.Orang belajar aku bukak kelas memasak.Adoi...Apa apa pun,doakan aku ya!


penuh dengan senyuman,
Asre a.

Saturday, March 19, 2011

make-up!

Hello!!Hari ni aku nak story pasal diri aku ngan alatan berhias.haha...kalau kat dalam dorm tu aku yg paling lama bersiap sebab aku ada 2 minyak rambut,so aku kekadang xtau nak pakai mana satu.Oklah, aku bagi pic kat korang supaya mudah nak paham. :D




Ok,dua ni ialah 'kekasih' rambut aku.Wah...rambut aku berpoligami!haha...yang pink tu nama dia Gatsby moving rubber.Dia mahal sikit.so aku beli dia 2 bulan sekali.Kalau tak kopak la aku.yang purple tu nama dia Amby Hex.Ni best.Abg E yg rekemen kat aku.Tapi susah nak jumpa la..aku beli pun kat Jaya Jusco Ipoh.Harga dia murah sikit.haha..inilah penyebab aku lewat assembly.

Ni Axe.Minyak cap kapak moden.haha...Ni perisa chocalate.love it very much!!








Ok,last but not least.Taraaa!!HAHA..Anda pasti akan ketawa!EWWW!!Amree pakai Disney Cinderella Mist Cologne??haha..Ni aku nak citer sikit camne aku boleh beli bende alah ni.

Outing yang lepas,aku keluar TC dgn Nik.Lepas pegi CC dia ajak aku pegi 7-E.Aku pun ikutlah..Then kat 7-E aku nampak kat satu rak tu ada banyak perfume..haha..aku ni memang gila sket.Aku pun tertarik kat Disney Cinderella Mist Cologne ni.haha..waktu nak bayar tu aku bet ngan Nik yang akak cashier tu akan gelak.Waktu tu aku memang dah tergelak,cuma tunggu masa akak tu nak gelak je.Akak tu punya lah tahan gelak so dia senyum saja.Tapi senyum dia lain macam.haha...Aku rasa dalam hati akak tu mesti cakap; "Lembut ke budak ni?".haissh...Tak baik buruk sangka Amree.Tapi xpa.Bau perfume ni memang wangi sampai kawan aku cakap; "pompuan mana masuk kelas ni??Wangi gila!".haha...Aku dgn penuh perasan pun jawab; "akula pempuan tu!!".woot woot!!

Oklah,sampai sini saja kot.Aku harap korang jangan tiru aku. :p.Bye!

penuh dengan senyuman,
asre a.

:D

Hello!!Hhaha...aku x tau nak post apa.Tapi aku ada satu video.Bila dah bosan camni la jadi.Oklah tengok vid ni.
Ni aku practice sebab nanti aku nak buat video kat youtube pulak.haha...xdela.Ni aku memang bosan sangat.enjoy it walau ntah apa apa. :D



video

haha...ni aku memang xtau nak buat apa dah.So aki citer pasal buku.First,buku Bio..buku ni memang bosan tapi berilmu.haha..aku ingat lagi waktu buat ekperimen last week dgn potato..aku amek pisau pastu potong kentang tu macam nak masak.And then kantoi ngan cikgu.Cikgu tanya aku."Kamu nak belajar ke nak memasak?".Aku pun jawab,"Sekarang waktu bio cikgu,bukan waktu memasak,so saya nak belajar!".Nasib baik cikgu sporting.

Ok,second one is Chemistry.Best sebab kira-kira.Tapi kekadang aku xdak mood nak study beliau.Lepas tu,Addmats!!Ni best tapi mencabar.Aku selalu antara yang paling lambat dapat jawapan dalam kelas.haha..btw,bila dpat jawapan gembira dia x terkira.haha...After that,Sejarah,Arggh!!!haha..aku x berapa suka la..ntah kenapa.Mengantuk sangat.Sebab tu aku tunjuk separuh ja buku Sejarah tu.Sorry... :p

2 buku last pulak buku yang agak best.'Laughter the Best Malaysian' tu memang gila b*** best.haha..lawak dia sempoi and ada gak quotes yg bagi aku semangat dalam hidup.Sorry sebab waktu aku tunjuk buku ni tersilap position.Sebab tu aku letak mulut aku kat kamera and say SORRY.hahaha.....Yang last sekali, Gempak! Aku x berapa suka sangat sebenarnya.Tapi bila dah bosan sangat jadi best pulak.haha..Apa apa pun,"Membaca Membina Bangsa!".Selagi kita membaca,selagi itulah ilmu akan masuk. :)

penuh dengan senyuman,
Asre a.

p/s: Jangan lupa buat NILAM!!



Thursday, March 17, 2011

*blank*

Persoalan dalam kepala otak kusut aku.BLANK!

tak senyum sangat,
Asre A. :p

Wow!!

Assalamualaikum....


Hari ni aku cerita pasal apayang aku tengok semalam.Aku bukak StarWorld pastu ade drama tajul dia 'Parenthood'.Mula-mula macam x best tapi aku layan ja.Sekali layan,wah..sedih gak la.Aku nak nanges tapi tahan.Sebab aku bepegang pada quote ni; "lelaki menangisnya bukan di mata,tetapi di hati.".haha...Citer tu pasal konflik dalam family.Ni ade satu pic drama ni.


 
credit to Mr.Google :)

While I watchin' this drama,tiba-tiba ada satu background song dia macam aku kenal.Wow!!rupa2nya Zee Avi punya lagu, Bitterheart.Kalau nak usha vid. dia klik kat sini.. ok.dah tengok?haha..aku suka lagu ni.Yang aku kagum bukan sebab apa,cuma bangga la lagu dia boleh jadi soundtrack drama Parenthood ni.Apa-apa pun congrats to Zee Avi. :)

Credit to Mr.Google lagi. :p
Oklah..sampai sini saja kot.Nanti sambung lagi.Bye! :D

penuh dengan senyuman,
Asre a.

Cinta? (2nd part)

Ok.Tak sampai sejam aku dah update blog ni.haha..Tetiba ja idea masuk.Kali ni aku nak story pasal dua jenis cinta yg x berapa best.Ni semua aku dapat berdasarkan apa yg aku lihat.


1.Cinta terhalang- ni maybe tiada restu parents.(Contohnya; ntah aku ta tahu)
2.Bertepuk sebelah tangan- ni panjang skit kot aku nak explain sebab cambest la


credit to Mr.Google :)



Bertepuk sebelah tangan dari segi teori bermaksud tepuk tiada makna sebab x akan bunyi la..Ini bermaksud mengagumi tanpa dicintai.Ya!!MENGAGUMI TANPA DICINTAI.This words I got from 'Ungu' from their song, "Cinta Dalam Hati".

Contohnya ialah A suka akan B,tetapi dia tidak tau yg B mungkin hanya fikir yg A ni hanyalah kawan dan B pula memang berhubungan dengan C.Kesian A kan?Tapi,jangan sampai cemburu menguasai diri pulak!Padah jawabnya..Macam-macam boleh jadi.Tapi aku akui situasi bagi A sangat sukar dan cuba dengar lagu ni ; pupus .Sedih la.Tapi tak mengapa.Kepada sesiapa yang pernah melalui situasi A,jangan kecewa..Bagi lelaki, bunga bukan sekuntum and bagi kaum hawa pulak ingat,kumbang pula bukannya seekor.Dan ingat, jika tiada insan yang mencintai anda, Allah sentiasa bersama kita.Dah la..nak tido.Bye! :)


penuh dengan senyuman,
Asre A.


p/s:Aku citer hebat ni macam ade experience je..haha..

Cinta?

Ok..Today, I wanna talk about 'love'.In Malay we call it 'cinta'.(haissh..jiwang pulak tajuk aku ni).
Without wasting the time,aku straight to the point la..aku actually xpenah rasa apa itu 'cinta'?Kadang-kadang aku tertanya gak..."best ka cinta?"..haisshh..relax Amree,hang masih muda tuk merasainya,baru form 4..panjang lagi perjalanan hang..


Ok,tu mukadimah aku..first time aku buat panjang..haha..Apa yg aku tau pasal cinta ni ialah;
1.berkenalan-(kawan dri kecik, terlanggar pastu kutip buku sama2 (ni slalu scene kat movie2 melayu la),kenal kat fb n mcam2 lagi la)


2.couple-ni babak2 percintaan mula la..(aku x dpat nak ulas panjang2)


3.kahwin-kalau ada jodoh sampai la ke sini


Tiga tu ja yg aku tau pasal "CINTA".Selebihnya aku xtau.Kalau nak ikutkan,82% daripada lagu2 kat mp3 aku tu lagu-lagu cinta..macam2 la..x kira dlam English or Bahasa and kebanyakan movie yang aku usha pon ade unsur2 cinta.Even citer Spiderman pon ada cinta Peter Parker ngan Mary Jane..Maybe cinta ni pelengkap sesuatu kot (?)..Apa-apa pun, aku rasa kalau x dak unsur2 cinta tu maybe story dia jadi lagi x best kot..mungkin2.


ni aku amek dari buku aku "Laugh,the Best Medicine" karya Uncle David Tong

Ok,Islam pon tak melarang umatnya berkasih sayang..tapi ingat!Cinta kepada Allah ialah cinta yang hakiki dan abadi.Bye. :)

p/s:jangan sampai terlanjur sudaa..berdosa!

penuh dengan senyuman,
Asre A.


Tuesday, March 15, 2011

gundahgulana.

Haissh..Aku x tau kenapa hati aku rasa semacam..macam banyak masalah je..nak kate masalah awek,aku xde awek,masalah len pon aku rse cam xde je..x penah aku rasa camni..risau,bimbang dan mcam tajuk aku tu..gundah gulana...Maybe exam dh dekat kot..tapi ujian selaras je pon..adoi!!okok..relax Amree...take it easy ok..Bye.


kurang senyuman,
Asre amree

Saturday, March 12, 2011

Bye kawan!


Hai semua!Lama betoi aku x blogging.Ni aku dapat laptop baru so harap2 dapat aktif blogging la..Ok,kali ni aku nak citer sedeh skit..pasal kehilangan sebutir permata BATCH OF 52, AFIF IZZATSYAZWAN.

Dua minggu lepas,hari sabtu waktu outing dia dah blah tanpa disedari.haha...pandai betol budak CAPANG ni!!tapi kesedihan tetap melanda sampai sekarang.Aku ingat lagi malam tu aku nanges banyak kali gak..kalau x pecaye tanyela Os.Tapi x mengapa.Kehidupan perlu diteruskan!!Selamat maju jaya kawan!Jumpa lagi.

ONCE A STARIAN, ALWAYS A STARIAN!! :D

Erti Persahabatan

Saat gembira tertawa
Saat berduka kita sama-sama
Duduk bermuram durja

Kita saling memerlukan
Menghormati satu ikatan
Itulah... ertinya persahabatan

Ada kalanya terkasar bahasa
Tapi kita saling memaafinya
Pahit manis kecapi bersama
Bersatu hadapi segala... oohhh

Bersamalah teman kita hargai
Mahkota suci... oohhh
Bersamalah teman kita harungi
Istana erti persahabatan

Berkekalanlah hendaknya
Kemesraan diantara kita
Seandainya tak lagi bersama
Semat kenangan mengusik jiwa... oohhh

p/s: jumpa waktu berjaya nanti ya Izzat!!

penuh dengan senyuman,
-asre amree-