humble

My photo
mohd zullasre amree bin mohd sab | friends call me asre , amree but not zul | currently studying in an awesome boarding school , Sekolah Tuanku Abdul Rahman | no love before i get the SPM result | love to smile :)

Thursday, March 17, 2011

Cinta?

Ok..Today, I wanna talk about 'love'.In Malay we call it 'cinta'.(haissh..jiwang pulak tajuk aku ni).
Without wasting the time,aku straight to the point la..aku actually xpenah rasa apa itu 'cinta'?Kadang-kadang aku tertanya gak..."best ka cinta?"..haisshh..relax Amree,hang masih muda tuk merasainya,baru form 4..panjang lagi perjalanan hang..


Ok,tu mukadimah aku..first time aku buat panjang..haha..Apa yg aku tau pasal cinta ni ialah;
1.berkenalan-(kawan dri kecik, terlanggar pastu kutip buku sama2 (ni slalu scene kat movie2 melayu la),kenal kat fb n mcam2 lagi la)


2.couple-ni babak2 percintaan mula la..(aku x dpat nak ulas panjang2)


3.kahwin-kalau ada jodoh sampai la ke sini


Tiga tu ja yg aku tau pasal "CINTA".Selebihnya aku xtau.Kalau nak ikutkan,82% daripada lagu2 kat mp3 aku tu lagu-lagu cinta..macam2 la..x kira dlam English or Bahasa and kebanyakan movie yang aku usha pon ade unsur2 cinta.Even citer Spiderman pon ada cinta Peter Parker ngan Mary Jane..Maybe cinta ni pelengkap sesuatu kot (?)..Apa-apa pun, aku rasa kalau x dak unsur2 cinta tu maybe story dia jadi lagi x best kot..mungkin2.


ni aku amek dari buku aku "Laugh,the Best Medicine" karya Uncle David Tong

Ok,Islam pon tak melarang umatnya berkasih sayang..tapi ingat!Cinta kepada Allah ialah cinta yang hakiki dan abadi.Bye. :)

p/s:jangan sampai terlanjur sudaa..berdosa!

penuh dengan senyuman,
Asre A.


2 comments:

rawrha said...

wahh , bagusss3 !

asre amree said...

aku baru perasan komen nih,